Testy na alergeny umożliwiają wykrywanie obecności substancji uczulających w żywności – m.in. glutenu, jaj, mleka, orzechów i soi. Niezbędne w przemyśle spożywczym i kontroli jakości.
Testy na alergeny | Wykrywanie alergenów w żywności
Szybkie testy pozwalają określić jakościowo i ilościowo (za pomocą czytnika) zawartość alergenów.
Wynik już po 5 minutach.
Test Multi Tree Nuts Free to jakościowy test typu kanapkowego z przepływem bocznym do wykrywania siedmiu najczęściej występujących rodzajów orzechów drzewnych w produktach spożywczych, roztworach po płukaniu CIP oraz na powierzchniach roboczych. Wykrywa pozostałości migdałów, orzechów brazylijskich, nerkowców, orzechów laskowych, pekanów, pistacji i orzechów włoskich – indywidualnie lub w kombinacjach – za pomocą dwóch stref detekcji (Test).
Szybkie testy pozwalają określić jakościowo i ilościowo (za pomocą czytnika) zawartość alergenów.
Wynik już po 5 minutach.
Test Multi Tree Nuts Free to jakościowy test typu kanapkowego z przepływem bocznym do wykrywania siedmiu najczęściej występujących rodzajów orzechów drzewnych w produktach spożywczych, roztworach po płukaniu CIP oraz na powierzchniach roboczych. Wykrywa pozostałości migdałów, orzechów brazylijskich, nerkowców, orzechów laskowych, pekanów, pistacji i orzechów włoskich – indywidualnie lub w kombinacjach – za pomocą dwóch stref detekcji (Test).