Refraktometr cyfrowy ABBEMAT 3200

Numer katalogowy
155-173453
Producent
ANTON PAAR
Na zamówienie
i Zdjęcie poglądowe produktu. Poszczególne warianty mogą różnić się od prezentowanego obrazu. Prosimy o zwracanie uwagi na cechy podane w tabeli/opisie.

Opis produktu

Niezawodność, precyzja i wygoda. Refraktometry Abbemat 3X00 to urządzenia do pomiarów współczynnika załamania światła i stężenia, w wyjątkowy sposób łączące najwyższe parametry techniczne i łatwość obsługi. Najnowocześniejsze rozwiązania techniczne oraz kompaktowe wymiary Abbemat 3X00 to bardzo skuteczne narzędzie do kontroli jakości, eliminujące potrzebę wykonywania długotrwałych pomiarów. Wybierz jeden z trzech instrumentów pomiarowych gwarantujących spełnienie wszystkich wymagań w zależności od specyfiki zastosowania i dostępnego budżetu.
Idealne rozwiązanie do kontroli jakości w branży spożywczej, produkcji napojów, substancji chemicznych oraz substancji smakowych i zapachowych.

Standardowe metody:

  • Współczynnik załamania światła
  • Brix
  • Procentowa zawartość sacharozy
  • Procentowa zawartość fruktozy
  • Procentowa zawartość glukozy
  • Cukier inwertowany

Urządzenie Abbemat pozwala na wczytanie i zastosowanie ponad 100 metod pomiarowych.
Do wszystkich rodzajów próbek - uniwersalne pomiary:

  • Próbki o dowolnej konsystencji - od cieczy po pasty
  • Próbki mętne, zabarwione, bądź nieprzezroczyste.
  • Brak wpływu wilgotności, temperatury i drgań.

Łatwa obsługa:

  • Abbemat 3X00 jest gotowy do pomiaru natychmiast po dostarczeniu. Wyjmij go z opakowania i rozpocznij pomiary.
  • Łatwy dostęp do wszystkich ustawień dzięki intuicyjnemu interfejsowi
  • Automatyczne ostrzeganie o zbyt małej ilości próbki do dokonania ważnego pomiaru
  • Szybkie czyszczenie pryzmatu pomiarowego po każdym pomiarze

Kolorowy ekran dotykowy o przekątnej 5,8” zapewnia szybką nawigację:

  • Precyzyjne zestawienie wyników i metod pomiarowych
  • Szybka nawigacja
  • Obsługa nawet w rękawicach
  • Odporność na zachlapania i zanieczyszczenia

Kompaktowa i lekka konstrukcja:

  • Niewielkie rozmiary urządzenia.- zajmuje tylko tyle miejsca ile kartka papieru do drukarki
  • Mała objętość próbki do analiz
  • Nie wymaga czynności konserwacyjnych

Dane techniczne:

 Abbemat 3200
Zakresy pomiaru – Skala współczynnika załamania światła (RI)
Zakres nD
od 1,30 do 1,72
Rozdzielczość nD
± 0.0001
Dokładność nD1)
± 0.0001
Zakresy pomiaru – Skala Brixa
Zakres
od 0 do 100%
Rozdzielczość
0,01 %
Dokładność
0,05 %
Zakresy pomiaru temperatury (wbudowany termostat)
Zakres
15° C do 60° C
Dokładność wskazania czujnika temperatury1)
±0,05 °C
Informacje dodatkowe
Części wchodzące w kontakt z próbkami
Szafir, FFKM, PP GF 30, stal nierdzewna
Źródło światła : LED
Długość fali: 589 nm
Minimalna ilość próbki: ok. 0,2 ml
Czas pomiaru: ok. 5 sekund na próbkę (po zrównoważeniu temperatury)
Standardowe metody:
Współczynnik załamania światła, Brix, glukoza, fruktoza, cukier inwertowany, sacharoza
Dodatkowe metody:
Ponad 100 różnych metod pomiarowych dostępnych na specjalne zamówienie 
(np. Syrop, miód, alkohol, uryna, surowica, kwasy, zasady)
Interfejs danych:
RS-232, 2 porty USB, 1 szeregowy USB, Ethernet Printer, Ethernet LIMS (Abbemat 3200)
Interfejs użytkownika: ekran dotykowy 5,8"
Wymiary (szer. × wys. × gł.)
228 mm × 94 mm × 300 mm
Masa
4,6 kg
1) w standardowych warunkach refraktometrycznych (T = 20 °C, λ = 589 nm, temperatura otoczenia = 23 °C)

Więcej informacji
Producent ANTON PAAR