LactoStar pozwala na szybką i niezawodną analizę głównych składników mleka.
Pomiary wykonywane są metodą termooptyczną. Próba mleka (ok. 12 ml) jest przenoszona za pośrednictwem pompy do dwóch oddzielnych cel pomiarowych i analizowana niezależnie w urządzeniu termicznym i optycznym. Do automatycznej kalibracji urządzenia wykorzystywane są dwa roztwory wzorcowe mleka. Analizowane produkty: mleko krowie, mleko owcze, mleko bawole, mleko surowe, pełnotłuste odtłuszczone, pasteryzowane, UHT, śmietana itp. Wydajność urządzenia sięga do 40 prób na godzinę.
Analizowane komponenty:
tłuszcz: 0%-40% powtarzalność: +/- 0,02%
białko: 0%-10% powtarzalność: +/- 0,03%
laktoza 0%-10% powtarzalność: +/- 0,03%
SNF: 0%-15%, powtarzalność: +/- 0,04%
Minerały: 0%-5,0%, powtarzalność: +/- 0,02%
Obliczana jest temperatura zamarzania, powtarzalność: +/- 0,002%.
Powtarzalność dla tłuszczu mieści się w zakresie od 0 do 8%: +/- 0.02%.
W zakresie pomiarowym od 8 do 35% tłuszczu powtarzalność wynosi: +/- 0.2%
Wymiary (WxDxH): (440x440x200) mm
Waga: 15,5 kg
Producent | Funke-Gerber |
---|
Zapisz się do newslettera