Refraktometr cyfrowy ABBEMAT 3100, zakres 1,30-1,66nD, 0,00-100,00% Brix, dokł. +/- 0,0001nD, 0,05% Brix, termostat 20C i 25C

Numer katalogowy
155-173452
Producent
ANTON PAAR
Na zamówienie
i Zdjęcie poglądowe produktu. Poszczególne warianty mogą różnić się od prezentowanego obrazu. Prosimy o zwracanie uwagi na cechy podane w tabeli/opisie.


Niezawodność, precyzja i wygoda. Refraktometry Abbemat 3X00 to urządzenia do pomiarów współczynnika załamania światła i stężenia, w wyjątkowy sposób łączące najwyższe parametry techniczne i łatwość obsługi. Najnowocześniejsze rozwiązania techniczne oraz kompaktowe wymiary Abbemat 3X00 to bardzo skuteczne narzędzie do kontroli jakości, eliminujące potrzebę wykonywania długotrwałych pomiarów. Wybierz jeden z trzech instrumentów pomiarowych gwarantujących spełnienie wszystkich wymagań w zależności od specyfiki zastosowania i dostępnego budżetu.
Idealne rozwiązanie do kontroli jakości w branży spożywczej, produkcji napojów, substancji chemicznych oraz substancji smakowych i zapachowych.

Standardowe metody:

Współczynnik załamania światła
Brix
Procentowa zawartość sacharozy
Procentowa zawartość fruktozy
Procentowa zawartość glukozy
Cukier inwertowany
Urządzenie Abbemat pozwala na wczytanie i zastosowanie ponad 100 metod pomiarowych.


Do wszystkich rodzajów próbek - uniwersalne pomiary:

Próbki o dowolnej konsystencji - od cieczy po pasty
Próbki mętne, zabarwione, bądź nieprzezroczyste.
Brak wpływu wilgotności, temperatury i drgań.


Łatwa obsługa:

Abbemat 3X00 jest gotowy do pomiaru natychmiast po dostarczeniu. Wyjmij go z opakowania i rozpocznij pomiary.
Łatwy dostęp do wszystkich ustawień dzięki intuicyjnemu interfejsowi
Automatyczne ostrzeganie o zbyt małej ilości próbki do dokonania ważnego pomiaru
Szybkie czyszczenie pryzmatu pomiarowego po każdym pomiarze

Kolorowy ekran dotykowy o przekątnej 5,8” zapewnia szybką nawigację:

Precyzyjne zestawienie wyników i metod pomiarowych
Szybka nawigacja
Obsługa nawet w rękawicach
Odporność na zachlapania i zanieczyszczenia


Kompaktowa i lekka konstrukcja:

Niewielkie rozmiary urządzenia.- zajmuje tylko tyle miejsca ile kartka papieru do drukarki
Mała objętość próbki do analiz
Nie wymaga czynności konserwacyjnych


Dane techniczne:

 

Abbemat 3100

Zakresy pomiaru – Skala współczynnika załamania światła (RI)
Zakres nD
od 1,30 do 1,66
Rozdzielczość nD
± 0.0001
Dokładność nD1)
± 0.0001


Zakresy pomiaru – Skala Brixa
Zakres
od 0 do 100%
Rozdzielczość
0,01 %
Dokładność
0,05 %


Zakresy pomiaru temperatury (wbudowany termostat)
Zakres

20° C i 25 °C

Dokładność wskazania czujnika temperatury1)
±0,05 °C


Informacje dodatkowe
Części wchodzące w kontakt z próbkami: Szafir, FFKM, PP GF 30, stal nierdzewna
Źródło światła:  LED
Długość fali 589 nm
Minimalna ilość próbki ok. 0,2 ml
Czas pomiaru ok. 5 sekund na próbkę (po zrównoważeniu temperatury)
Standardowe metody:
Współczynnik załamania światła, Brix, glukoza, fruktoza, cukier inwertowany, sacharoza
Dodatkowe metody:
Ponad 100 różnych metod pomiarowych dostępnych na specjalne zamówienie 
(np. Syrop, miód, alkohol, uryna, surowica, kwasy, zasady)
Interfejs danych:
RS-232, 2 porty USB, 1 szeregowy USB, Ethernet Printer, Ethernet LIMS (Abbemat 3200)
Interfejs użytkownika: 
ekran dotykowy 5,8"
Wymiary (szer. × wys. × gł.):
228 mm × 94 mm × 300 mm
Masa: 4,6 kg
1) w standardowych warunkach refraktometrycznych (T = 20 °C, λ = 589 nm, temperatura otoczenia = 23 °C)

Więcej informacji
Producent ANTON PAAR